De organisatie van de Driedaagse De Panne-Koksijde gaat de komende tien jaar samenwerken met sportmarketingbedrijf Golazo. Voor alle duidelijkheid willen we nog meegeven dat de Driedaagse De Panne-Koksijde niet door Golazo wordt overgenomen, maar we voor een nauwe samenwerking tekenen welke er voor zorgt dat we ons budget kunnen verhogen.

Parcours op een paar plaatsen gewijzigd

De Driedaagse De Panne-Koksijde houdt het bij een inmiddels goed gekend rittenpakket. De eerste rit wordt afgewerkt tussen De Panne en Zottegem en heeft de Muur van Geraardsbergen en enkele bekende Vlaamse kuitenbijters in zijn parcours opgenomen. “Het is een best pittige rit, maar toch niet zo zwaar dat we meteen alle spankracht uit de koers halen. Tijdens de rit richting Koksijde, rijden we niet via Ieper, maar via kleinere wegen naar Wijtschate en zo naar het Heuvelland. In Koksijde rijden we twee in plaats van drie plaatselijke ronden. De slotdag van de driedaagse wordt in De Panne afgewerkt. Eerst is er de korte rit, ‘Vlaamse velden’, en in de namiddag de individuele tijdrit. Om de talrijke wielerliefhebbers te plezieren, zijn er in de voormiddagrit twee plaatselijke ronden”

Wereldkampioen Peter Sagan, Marcel Kittel en André Greipel blikvangers

“Er staan drie World Tour-teams minder aan de start, maar dit hoeft niet te betekenen dat we aan kwaliteit inboeten. Wereldkampioen Peter Sagan staat op de voorlopige deelnemerslijst. Quick Step Floors levert traditioneel een sterke ploeg af en heeft met Marcel Kittel een troef in handen. Hetzelfde geldt voor Lotto-Soudal met André Greipel. Voor een definitieve deelnemerslijst is het nog wat vroeg, maar wat we tot nu toe weten, is veelbelovend en een garantie op sportief hoogstaand wielervertoon.” De Belgische pro-continentale ploegen sieren ook de deelnemerslijst.

"De Driedaagse is een fantastische wedstrijd in de heilige Vlaamse wielerweek", aldus Bob Verbeeck, CEO van Golazo. "Steunend op de historiek van de wedstrijd, willen we samen met de organisatie het evenement verder uitbouwen en klaarmaken voor de toekomst. Beide partijen hebben daar al heel wat ideeën over die we na de editie 2017 verder zullen uitwerken."


 -

Serieuze veranderingen op til: nieuwe datum én splinternieuwe invulling voor Driedaagse De Panne-Koksijde 2018
Bewijs werd vandaag nogmaals geleverd: Driedaagse De Panne-Koksijde behoort thuis in Worldtour en vooral in week 13!
Driedaagse De Panne - Koksijde 2017
Persbericht: Driedaagse De Panne-Koksijde heeft geen akkoord met Flanders Classics!
Koninklijke Veloclub Panne Sportief eert Bernard Van De Kerckhove