In de laatste 3 jaar wint, na Alexander Kristoff, Philippe Gilbert vandaag de Ronde van Vlaanderen nadat hij dit donderdag ook al deed in de Driedaagse De Panne-Koksijde. Zo zien we dat enkel de allergrootsten zowel de Driedaagse De Panne-Koksijde als de Ronde van Vlaanderen winnen!

Philippe Gilbert was al de toonaangevende coureur tijdens de eerste rit van de Driedaagse waar hij op de Muur al zijn registers opentrok om het verschil met zijn grootste concurrenten zo groot mogelijk te maken! Op dag 2 was hij ook niet te beroerd om koers te maken in de Moeren!
In de ochtendetappe was het zijn ploegmaat Marcel Kittel die naar de overwinning sprintte na een val in de laatste kilometer. Tijdens de individuele tijdrit gaf Gilbert nogmaals het beste van zichzelf en zo werd hij 7de waarmee hij tot het lijstje van grote namen behoort die de Driedaagse De Panne-Koksijde gewonnen hebben.

Door deze overwinningen van Gilbert en Kristoff wordt de keuze van de Belgische wielerbond om de Driedaagse te verplaatsen altijd maar moeilijker en moeilijker! Wij vertrouwen er dan ook op dat ze een neutrale houding inneemt bij de kalendertoewijzing voor volgend jaar.

Johan Van Hecke
Persverantwoordelijke Driedaagse De Panne-Koksijde
0495/21.83.23


 -

Serieuze veranderingen op til: nieuwe datum én splinternieuwe invulling voor Driedaagse De Panne-Koksijde 2018
Persvoorstelling Driedaagse De Panne-Koksijde
Driedaagse De Panne - Koksijde 2017
Persbericht: Driedaagse De Panne-Koksijde heeft geen akkoord met Flanders Classics!
Koninklijke Veloclub Panne Sportief eert Bernard Van De Kerckhove